Belastingen

Omzetbelasting

Als u ondernemer voor de btw bent dan krijgt u een omzetbelastingnummer en een btw-identificatienummer. U bent verplicht uw identificatienummer op uw facturen te vermelden. Ook moet u een overzicht bijhouden van alle verzonden en ontvangen facturen.

De btw die u ontvangt van uw klanten, moet u afdragen aan de Belastingdienst. De btw die u zelf heeft betaald aan uw leveranciers mag u daarvan aftrekken. Het verschil hiervan is dan het uiteindelijk bedrag dat u terug moet betalen of dat u terugontvangt.

De btw-aangifte moet u digitaal indienen bij de Belastingdienst binnen een bepaalde termijn per kwartaal, per maand of per jaar.
Heeft u de afgelopen jaren geen btw-aangifte gedaan of niet goed aangegeven dan moet u deze corrigeren. Wij kunnen de correctie voor u maken en indienen bij de Belastingdienst. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om een btw teruggaaf te verrekenen met een loonbelastingaangifte.

Bijzondere regelingen

Bij het verzorgen van uw btw-aangifte bekijken wij ook of uw onderneming voor bepaalde regelingen in aanmerking komt betreffende de btw of er bijzonderheden zijn waar u rekening mee dient te houden.

Kleine ondernemersregeling

Is de omzet van uw onderneming maximaal € 20.000 per jaar? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR)
Als u meedoet aan de KOR betekent het dat u geen btw berekent aan uw klanten en geen btw meer aftrekt over uw zakelijke kosten en investeringen.
U hoeft geen btw-aangifte meer te doen op een enkele uitzonderingen na.

Inkomstenbelasting

Vraagt u zich af of u wel of niet verplicht bent om aangifte te doen.
Als u een aangiftebrief gekregen hebt waarin staat dat u aangifte moet doen, dan moet u aangifte doen. Als na het invullen van de aangifte blijkt dat u minder dan € 16,- terugkrijgt dan hoeft u geen aangifte te doen.
Als blijkt dat na het invullen u meer dan € 47,- moet betalen, dan moet u aangifte doen.
Als u geen brief hebt gekregen dan dient u te controleren of u aangifte een terug te ontvangen bedrag is van minder dan € 16 of meer dan € 47,- en dan geldt de plicht of u wel of niet aangifte moet doen op basis van de uitkomst.

U betaalt belasting over uw inkomen:
• Box 1 uit werk en woning
• Box 2 inkomen uit een aanmerkelijk belang in een vennootschap
• Box 3 over uw spaargeld en beleggingen

Sommige uitgaven mag u van uw inkomen aftrekken. U kunt ook recht hebben op één of meerdere belastingkortingen.
Dit bekijken wij voor u bij het opstellen van uw belastingaangifte.

Vennootschapsbelasting